Aromatisk Zinfandel vin fra Skjold Burne

Hvis du er på udkig efter en kraftig vin, som er fuld af spændende noter som bær, peber, kanel eller vanilje, så er Zinfandel-vin lige noget for dig. Hos Skjold Burne finder du altid et solidt udvalg af lækre Zinfandel-vine fra Californien, USA. Uanset om du har brug for en rødvin til grillaften med familien, til julemåltiderne eller en krydret gryderet i hverdagen, så kan Zinfandel-vin være prikken over i’et for dig. Find den Zinfandel, der opfylder alle dine ønsker hos Skjold Burne allerede i dag.

En vin med en lang og spændende historie

Man mener at kunne datere Zinfandel 6000 år tilbage f.Kr., hvilket gør den til en af verdens ældste druesorter. Druen stammer fra Kroatien og blev importeret fra Østrig til USA i starten af 1800-tallet. Den blev populær at dyrke i USA efter guldrusen var over i midten af 1800-tallet, og der var mangel på træ og metal. Det var derfor svært at dyrke vinstokke med undtagelse af Zinfandel, som ikke havde brug for noget af det for at trives. Det betød at i slutningen af 1800-tallet bestod en tredjedel af USA’s vinstokke af Zinfandel-druen. Zinfandel har lige siden været en populær og elsket drue verden over og dyrkes nu også med succes i Australien og det sydlige Italien.

Hvad karakteriserer en Zinfandel-vin?

En Zinfandel-vin er en kraftig vin, som ofte har en høj alkohol procent på 14-17%. Zinfandel-vine er mørke og bløde i teksturen og har søde noter af alt fra bær til chokolade og svesker. Det er også en krydret vin, som passer godt til tungere retter. Zinfandel-vine har en tilpas mængde af syre og er en dejlig fyldig vin. Gå på opdagelse i Skjold Burnes udvalg af karismatiske Zinfandel-vine i dag og find din yndlings.